Партньорски проекти

Асоциация за културно, стопанско, евристично и лингвистично сътрудничество има удоволствието да бъде партньор в много международни проекти. За кандидатстване няма такса. За одобрените участници, включително за младежки обмен, курсове и семинари за младежки работници, административната такса е 30 лв. Част от партньорските ни проекти са финансирани по програма “Еразъм+”. 

********      ********     *********

2016-2-HR01-KA105-022240, Beneficiary Hrvatska škola Outward Bound, Croatia

2016-3-BG01-KA105-035384, Beneficiary AKSELS, Bulgaria, CLEAN UP 1

2016-3-LV02-KA105-001337, Beneficiary VECPIEBALGAS NOVADA PASVALDIBA, Latvia

2016-3-IT03-KA105-009934, Beneficiary Sezione Laziale della UILDM Onlus, Italy

2016-3-HR01-KA105-034771, Beneficiary Hrvatska škola Outward Bound, Croatia

2016-3-IT03-KA105-009934, Beneficiary  SOS Europe, Italy

2016-2-IT03-KA105-009001, Beneficiary Work in progress, Italy

2017-2-LV02-KA105-001683, Beneficiary C Modulis, Latvia;TC The Bearable Lightness of Being a Youth Workers,

2018-1-BG01-KA125-047714, Beneficiary AKSELS, Bulgaria, CLEAN UP 2

**************************************

“Inhale, exhale” ИСТОРИИ

 

19250794_1606988119331426_5498884028800173138_oТова ми беше първият ютексчейндж и за мен проекта беше пълен успех. Хареса ми организацията на дейностите, за което основна роля имаше Ана, която е написала проекта. Мястото също беше уникално, природата във Велики Житник е невероятна и много помогна за постигане на целите на проекта (healthy life). Храната беше винаги вкусна и имаше достатъчно. Постоянно имаше свежа вода и чай(кафе). За мен като участник беше истинско удоволствие да бъда част от този проект.

Boris2

 

Намерих много нови приятели и получих незабравими емоции за цял живот! Разбрах много за различните култури и обичаи, и разбрах, че колкото и различия да имаме, имаме десет пъти повече прилики помежду си. За това много помогнаха многото дейности, които ни бяха приготвили домакините.

Boris3 Boris

 

 

 

 

 

Игрите и другите дейности успяха да ни предразположат и да успеем да покажем най-доброто от себе си. Имаше перфектен баланс между физически, умствени и смесени дейности, които успяха да запалят нови интереси у мен.

Борис Славчев, 23 г., гр.София

# # # # # #

 

Mirela ToshevaПроектът на Erasmus+ ” Inhale Exhale” беше едно от най-хубавите неща, които ми се случиха през лятото. Темата на проекта беше много хубава и ми помогна да променя начина си на живот и мислене. Там се срещнах с хора от 4 различни националности, които бяха повече от уникални и направиха проекта още по-хубав и незабравим. Йога заниманията ми помогнаха да започна да живея по-здравословно и да избягвам стреса и тревогите. Всяко едно от заниманията имаше полза за мен. Една от задачите беше да опознаем местните и техните традиции и това беше едно наистина забавно приключение, което подобри възможността ми за работа в екип. Друга задача беше да ходим по въже, което беше едно ново предизвикателство за мен и ми хареса много. Също така времето, което ни оставяха за да си изберем човек с когото искаме да говорим на дадена тема, беше повече от страхотно, защото се опознавахме още повече и станахме като едно не много малко семейство.

Едно много приятно преживяване изпълнено с много приключения!

Мирела Тошева, 16 г., гр.София

# # # # #

Yoana Vasileva_04Щастието идва неочаквано…  През последните няколко месеца чувах тези думи многократно. Не им вярвах – ежедневието ми беше толкова предсказуемо, толкова сиво и монотонно, че се питах откъде ли може да изскочи нещо, което да го преобърне и да внесе искрица позитивизъм, настроение, цвят, живот. И тогава, в най-неподходящия момент – или (поглеждайки назад сега) може би най-подходящия – новината за приключението „Inhale, exhale” ме намери сама.

Впускайки се в него без капчица колебание, се озовах на дълъг път с четирима непознати в претъпкана с багаж кола към малко хърватско селце. Бях предубедена към всичко около себе си, но си казах, че трябва да рискувам – да направя избор, да се запозная с нови хора, да видя с очите си местата, за които до този момент само бях мечтала; и най-вече – да прекрача зоната си на комфорт. Бих определила всичко, което ми се случи, като скок в неизвестното, който постави на изпитание границите и възможностите ми в много отношения и ми помогна да науча много за себе си – за нещата, които ме правят щастлива, и за тези, които ме спират да разкривам истинската си същност, да живея и да се наслаждавам на всеки миг от живота си.

Yoana Vasileva_03Програмата, в която се включих, ме срещна с невероятни хора от различни възрасти и националности – хора с невероятна енергия и стремеж към развитие. Хора с разностранни интереси, от които можеш да учиш и на които можеш да предадеш частица от себе си в замяна. Открих теми, които ме вълнуват и които се превърнаха в мое хоби и цел. Теми, свързани с това как да се грижиш и да цениш себе си, да забелязваш хубавото във всеки един момент и да не позволяваш на лошото да взема превес над емоциите ти.

Дълго мислих за случилото се, след като се върнах в България  и заварих същата рутина, от която толкова исках да избягам. Сега е различно. Усещането ми, че нещо трябва да се промени, вече започва да придобива конкретен образ и освен целта виждам пътя до нея – пътя на промяната. „Inhale, exhale” не само беше едно от най-хубавите неща за мен в последната година, но се оказа и отправна точка; неизмеримо богатство, което развива личността и разрушава границите, които сами си поставяме, за да ни покаже, че способностите ни не са константна величина.

Йоана Заркова, 23 г., гр.София


ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В МЛАДЕЖКИ ОБМЕН

“Inhale, exhale”

Inhale, Exhale_poster_final version АКСЕЛС отправя покана за участие в младежки обмен “Inhale, exhale” в Хърватска от 2 до 9 юли 2017 г. Проектът е насочен към младежи на възраст 17 – 25 години и има за цел да насърчи здравословния начин на живот – физически и психически, и да живеем в хармония със себе си и с природата.

Повече за проекта може да прочете тук.

Транспортните разходи ще се възстановят в рамките на 275 евро до 01 ноември 2017 г. след получаване на оригиналните платежни и пътни документи (фактури, билети, бордни карти, касови бележки за гориво).

Желаещите да ни изпратят попълнена ApplicationForm до 04 юни 2017 г. на email: pdimitrova@aksels.bg.

Одобрените кандидати трябва да заплатят на АКСЕЛС административна такса участие от 20 лв.

Ако имате въпроси, не се притеснявайте да ни потърсите. 🙂

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

SOS_Europe_logo В момента тече проект YOUNG LEADERS INTERNATIONAL MEETING, в който сме партньори на НПО SOS EUROPE от Рим, Италия. Проектът има за цел да насърчи участието на младите хора в демократичните процеси и гражданското общество, както и да подкрепи включването и участието на младите хора в подготовката, изпълнението и оценката на политиките посредством инструменти като структурния диалог.

Приканваме ви да се включите и вие. Посетете сайта на проекта http://www.soseuropa.it/start-the-survey/ и отговорете на двата въпроса в нашето проучване. Въпросите са преведени на 12 езика в края SOS EUROPA_PARTNERSна страницата. Вие можете да отговорите на английски или на български език.

Четирима младежи, попълнили анкетата, ще имат възможността да посетят Рим през октомври 2017 година и да участват в тридневна среща с техни връстници, за да обсъдят ролята на Европа и бъдещето на младежта.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *